Wednesday, August 22, 2012

Vundament. Kuidas rasketel aegadel Jumalast kinni hoida?


"Aga miks te mind hüüate: Issand, Issand! ega tee, mida ma ütlen? Igaüks, kes tuleb minu juurde ja kuuleb mu sõnu ning teeb nende järele - ma näitan teile, kelle sarnane ta on. Ta on inimese sarnane, kes maja ehitades kaevas ja võttis sügavasse ning rajas tema aluse kaljule. Kui siis suurvesi tuli, murdus vool vastu seda maja ja ei suutnud seda kõigutada, sest see oli hästi ehitatud. Aga kes kuuleb ega tee, see on inimese sarnane, kes maja rajas maa peale ilma aluseta; ja voolav vesi rõhus selle vastu ja see langes kohe kokku; ja selle maja varisemine oli suur" - Luuka 6: 46-49

Miks peaks inimene ehitama maja ilma vundamendi olemasoluta? Võibolla sellepärast, et aega säästa ja vältida rasket ettevalmistus tööd. Võimalik, et veekogu lähistel elamine on atraktiivsem või et rannamajakestel on kõrgem staatus kui kaljumajakesel. Võibolla sellepärast, et nende sõbrad on juba liivastel aladel ja nemad tahavad ka seal olla oma sõprade pärast. Võibolla sellepärast, et nad pole kuulnud raevutsevast tormist, mis on tulekul või siis arvavad, et katastroof ei saa juhtuda nendega. Misiganes ka nende põhjuseks poleks, kindel on see, et ilma vundamendita on nad lühinägelikud ja hiljem nad kahetsevad.
Jumalale kuuletumine on nagu maja ehitamine tugevale, tahkele vundamendile, mis seisab kindlalt paigal kui torm tuleb. Kui meie elu on rahulik, ei ole meil vundamendi pärast muret, kuid kui tulevad kriisid, testitakse meie vundamendi tugevust. Ole kindel/tee kindlaks, et sinu elu on ehitatud tahkele vundamendile Jeesuse Kristuse tundmise ja usaldamise näol.

Miks tulevad probleemis meie ellu?
"Aga sellest peale, kui me lakkasime suitsutamast Taevakuningale ja valamast temale joomaohvreid, on meil olnud puudus kõigest ja me oleme hukkunud mõõga ja nälja läbi!" - Jeremija 44:18
Kunagi Vana Testamendi ajal, pidid inimesed oma pattude andekssaamise pärast ohverdama loomi. Kui Jeesus suri ristil, siis tähendas see surma kogu inimkonna eest. Tänu Jeesusele saame oma patud andeks palvetamise teel. 
Probleemid tulevad kui meil kaob osadus Jumalaga või kui me lakkame Temaga rääkimast ehk palvetamast. Samuti tekivad probleemid ka siis kui me pole kuulanud Jumala hoiatusi loobuma ebajumala teenistusest (TV, internet, raha, mõni muusik/näitleja jne.) ja sõnakuulmatusest (nii Jumalale kui ka vanematele). Jumal vihkab pattu, kuid armastab sind. Jumal karistab meid, sest ta ARMASTAB meid kogu südamest. Ta karistab meid, et meid disiplineerida ja puhastada. (Jeremija 46:28)

Kuidas probleemidele vastu hakkata?
"Seadke valmis kilp ja kaitsevari ning tulge sõtta" - Jeremija 46:3
Kui me saame kristlaseks, hakkab Kurat meie vastu sõdima ning otsib viisi, kuidas sind (ebajumalate ja sõnakuulmatuse näol) maha tõmmata. Loe Piiblit IGA PÄEV, mis on sulle kilbiks ja kasuta kaitsevarju ehk Jumalat. Kui Jumal on meie poolt, ei saa meie vastu keegi, isegi mitte Kurat. Palu Jumalalt kaitset, ja Ta annab sulle selle. Sõtta pole mõtet ilma Jumalata minna, sest muidu on kaotus juba ilmne.
Koos Jumalaga on võimalik jagu saada ka kõige keerulisemast ülesandest ja raskeimast vastasest. (Jermija 51:20-23)

Kuidas seisad sina probleemidele vastu?

No comments:

Post a Comment